Электрофизикалық құралдарды қолданып қант өнімдерінің шикізаттарын ұзақ мерзімді сақтауды қамтамасыз ету
https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-56-61
Аңдатпа
Мақалада қант өнімі шикізатын ұзақ уақыт сақтауды қамтамасыз ету үшін электрофизикалық қондырғыны пайдалану тиімділігі қарастырылды. Көксу қант зауытының екінші дәрежелі қант қызылшасының эксперименттік зерттеулері жүргізілді. Нәтижесінде, қант өнімдерінің жарамдылық мерзімін арттыру үшін ең оңтайлы режим 20 минут ішінде 3 немесе 5 атм артық қысымда 8 г/м3 концентрациясы бар озонды өңдеу болып табылады.
Авторлар туралы
М. А. ЯкияеваҚазақстан
Алматы
А. Н. Жакатаева
Қазақстан
Алматы
А. И. Изтаев
Қазақстан
Алматы
М. М. Маемеров
Қазақстан
Алматы
Б. Ж. Мулдабекова
Қазақстан
Алматы
Әдебиет тізімі
1. Манжесов В.И., Попов И.А., Щедрин Д.С. Технология хранения растениеводческой продук-ции: учебное пособие. – Воронеж: ФГОУ ВПО ВГАУ, 2009. – 249 с.
2. Вертуш А.Н. Пути интенсификации свеклосахарного производства. – Минск: Юнипак, 2002. – 109 с.
3. Карпов Б.А. Технология послеуборочной обработки и хранения сахарной свеклы ̸ под. ред. Карпова Б.А. – М.: Агропромиздат, 2007. – 177 с.
4. Крылов М.И. Хранение сахарной свеклы / под. ред. Крылова М.И. – М.: Агропромиздат, 2006. – 77 с.
5. Личко Н.М. Технология переработки продукции растениеводства. – М.: Колос, 2000. – 552 с.
6. Петрова В.А. Интенсивная технология выращивания сахарной свеклы / под ред. В.А. Петрова. – М.: Агропромиздат, 1987. – 320 с.
7. Iztaev A.I., Dautkanova D.R., Dautkanova N.B., Yerbulekova M.T., Toxanbayeva B.O. New Natural Sugar Substitute in Baking Industry // 5-th World Enginecring Congreess (WEC-2013) «Pakistan Engineering Council at National University of Sciences Tehnology». – Islamabad, 2013. – Р. 6.
8. Бугаенко И.Ф. Основы сахарного производства. – М.: Международная сахарная компания, 2002. – 332 с.
9. Изтаев А.И., Якияева М.А., Кизатова М.Ж., Маемеров М.М. Эффективность ионокавитационной обработки для устойчивого хранения масличных культур в газовой среде азота. // Вестник Алматинского технологического университета. – №3 (116) – 2017. – С. 86-92.
10. Изтаев А.И., Маемеров М.М., Якияева М.А., Фейденгольд В.Б. Длительное хранение обработан-ных семян зернобобовых культур в охлажденных условиях. // Вестник Алматинского технологичес-кого университета. – №3 (112). – 2016. – С. 99-106.
Рецензия
Дәйектеу үшін:
Якияева М.А., Жакатаева А.Н., Изтаев А.И., Маемеров М.М., Мулдабекова Б.Ж. Электрофизикалық құралдарды қолданып қант өнімдерінің шикізаттарын ұзақ мерзімді сақтауды қамтамасыз ету. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2020;(3):56-61. https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-56-61
For citation:
Yakiyayeva M.A., Zhakatayeva A.N., Iztayev A.I., Маyемеrоv M.M., Muldabekova B.Zh. Ensuring long storage of raw sugar products using electrophysical installation. The Journal of Almaty Technological University. 2020;(3):56-61. (In Russ.) https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-56-61