Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

НАССР ЖҮЙЕСІ ЕНГІЗІЛГЕН ЕТ ЖӘНЕ ЕТ ӨНІМДЕРІН ӨНДІРЕТІН КӘСІПОРЫНДАРДА ЖАРТЫЛАЙ ЫСТАЛҒАН ШҰЖЫҚ ӨНІМДЕРІНІҢ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Бұл мақалада сиыр етінен жасалынған ет өнімдерін өндіру бойынша ғылыми зерттеулердің нәтижелері көрсетілген. Дәрумендер, амин қышқылдары, органолептикалық және физика-химиялық көрсеткіштері зерттелді. Талдау нәтижелері көрсеткендей, зерттелінген ет өнімдерінің көрсеткіштері шекті рұқсат етілген концентрация мөлшерінен асқан жоқ, яғни санитарлық талаптарға сай. Сондықтан, НАССР жүйесін өндіріске енгізу жоғары сапаға жетудің бірден-бір жолы болып табылады.

Авторлар туралы

Г. Ш. Джумабекова
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Е. С. Ержигитов
Алматы технологиялық университеті
Ресей


М. С. Сериккызы
Алматы технологиялық университеті
Ресей


М. К. Чендагулова
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Л. А. Мамаева
Қазақ Ұлттық Аграрлық Университеті
Ресей


Г. С. Зетбек
Қазақ Ұлттық Аграрлық Университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. СТ РК 1179-2003. Система качества. Управление качеством пищевых продуктов на основе принципов НАССР. Общие требования. Введ. 2005-01-01.-М.: Комитет по техническому регулированию и метрологии Министерства индустрии и торговли Республики Казахстан: РГП. «КазИнСТ», 2003.-40 с.

2. Смағұлов А.Қ., Сағындықов Қ.А., Төреханов А.Ә. Ауыл шаруашылық өнімдерінің сапасын сараптау және бақылау. Оқулық. - Алматы: 2005. - 389 б.

3. Гуринович Г.В., Потипаева Н.Н, Позняковский В.М. Белковые препараты и пищевые добавки в мясной промышленности.- М.:Рос. Ун-ты, 2005. - 362 с.

4. Прянишников В.В. Свойства и применение растительного сырья в технологии мясных продуктов. - Воронеж, Воронежская государственная технологическая академия, 2007. - 50 с.

5. Ребезов М.Б., Зенина О.В., Максимюк Н.Н., Соловьева А.А. Использование животных в производстве мясопродуктов // Вестник Новгородского государственного университета, 2014. - №76. -С. 51-53.

6. Қасымов С.Қ. Ет өнімдер өндірісіндегі жаңа бағыттарды жетілдіру //Тамақ технологиясы және сервис. 2011 ж. (№2). - 12 б.

7. ГОСТ Р 54635-2011. Продукты пищевые функциональные. Метод определения витамина А. - Введ. 2013-01-01. -М.: Нацстандарт России: Изд-во стандартинформ, 2013. -XI. -11с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Джумабекова Г.Ш., Ержигитов Е.С., Сериккызы М.С., Чендагулова М.К., Мамаева Л.А., Зетбек Г.С. НАССР ЖҮЙЕСІ ЕНГІЗІЛГЕН ЕТ ЖӘНЕ ЕТ ӨНІМДЕРІН ӨНДІРЕТІН КӘСІПОРЫНДАРДА ЖАРТЫЛАЙ ЫСТАЛҒАН ШҰЖЫҚ ӨНІМДЕРІНІҢ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(1):16-20.

For citation:


Jumabekova G., Erzhigitov E., Serikkyzy M., Chendagulova M., Mamaeva L., Zetbek G. INVESTIGATION OF THE QUALITY OF SEMI-SMOКED SAUSAGES IN THE HACCP SYSTEM INTEGRATED BY ENTERPRISES ON THE MANUFACTURE OF MEAT AND MEAT PRODUCTION. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(1):16-20. (In Russ.)

Қараулар: 364


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)