Preview

The Journal of Almaty Technological University

Advanced search

New methods for long storage of raw sugar products

https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-44-47

Abstract

The article examined the use of electrophysical methods, including ozone treatment in the cavitation zone for storing sugar beets. Experimental studies of samples of sugar beet from the Koksu sugar factory of the second degree of infection showed that ozone-cavitation treatments have a pleasant effect on long-term storage. As a result, it was proved that treatment with an ozone concentration of 8 g/m3 for 20 minutes at an overpressure of up to 5 ati is the most optimal mode.

 

About the Authors

A. I. Iztayev
«Almaty Technological University» JSC
Kazakhstan
Almaty


M. M. Маyемеrоv
«Almaty Technological University» JSC
Kazakhstan
Almaty


M. A. Yakiyayeva
«Almaty Technological University» JSC
Kazakhstan
Almaty


A. N. Zhakatayeva
«Almaty Technological University» JSC
Kazakhstan
Almaty


A. A. Моldakarimov
«Almaty Technological University» JSC
Kazakhstan
Almaty


B. Zh. Muldabekova
«Almaty Technological University» JSC
Kazakhstan
Almaty


References

1. Крылов М.И. Хранение сахарной свеклы / Крылов М.И. – М.: Агропромиздат, 2006. – 77 с.

2. Карпов Б.А. Технология послеуборочной обработки и хранения сахарной свеклы ̸ Б.А. Карпов - М.: Агропромиздат, 2007. – 177 с.

3. Манжесов В.И., Попов И.А., Щедрин Д.С. Технология хранения растениеводческой продукции: учебное пособие. - Воронеж: ФГОУ ВПО ВГАУ, 2009. – 249 с.

4. Сапронов Н.М. и др. Хранение сахарной свеклы в полевых кагатах под полимерным укрытием многофункционального действия // Ж. Вестник РАСХН. - 2014. - № 6. - С. 73-74.


Review

For citations:


Iztayev A.I., Маyемеrоv M.M., Yakiyayeva M.A., Zhakatayeva A.N., Моldakarimov A.A., Muldabekova B.Zh. New methods for long storage of raw sugar products. The Journal of Almaty Technological University. 2020;(3):44-47. (In Russ.) https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-44-47

Views: 506


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)