Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

Қант өнімдерінің шикізаттарын ұзақ сақтаудың жаңа әдістері

https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-44-47

Толық мәтін:

Аңдатпа

Мақалада электрофизикалық әдістерді қолдану, оның ішінде қант қызылшасын сақтау үшін кавитация аймағында озонды өңдеу қарастырылaды. Көксу қант зауытының екінші дәрежелі залалданған қант қызылшасы үлгілерін эксперименттік зерттеу озонды кавитациялық өңдеудің ұзақ мерзімді сақтауға жағымды әсер ететіндігін көрсетті. Зерттеу нәтижесінде 5 атм дейін қысым кезінде 20 минут ішінде 8 г/м3 озон концентрациясымен өңдеу ең оңтайлы режим екендігі дәлелденді.

Авторлар туралы

А. И. Изтаев
«Алматы технологиялық университеті» АҚ
Қазақстан
Алматы


М. М. Маемеров
«Алматы технологиялық университеті» АҚ
Қазақстан
Алматы


М. А. Якияева
«Алматы технологиялық университеті» АҚ
Қазақстан
Алматы


А. Н. Жакатаева
«Алматы технологиялық университеті» АҚ
Қазақстан
Алматы


А. А. Молдакаримов
«Алматы технологиялық университеті» АҚ
Қазақстан
Алматы


Б. Ж. Мулдабекова
«Алматы технологиялық университеті» АҚ
Қазақстан
Алматы


Әдебиет тізімі

1. Крылов М.И. Хранение сахарной свеклы / Крылов М.И. – М.: Агропромиздат, 2006. – 77 с.

2. Карпов Б.А. Технология послеуборочной обработки и хранения сахарной свеклы ̸ Б.А. Карпов - М.: Агропромиздат, 2007. – 177 с.

3. Манжесов В.И., Попов И.А., Щедрин Д.С. Технология хранения растениеводческой продукции: учебное пособие. - Воронеж: ФГОУ ВПО ВГАУ, 2009. – 249 с.

4. Сапронов Н.М. и др. Хранение сахарной свеклы в полевых кагатах под полимерным укрытием многофункционального действия // Ж. Вестник РАСХН. - 2014. - № 6. - С. 73-74.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Изтаев А.И., Маемеров М.М., Якияева М.А., Жакатаева А.Н., Молдакаримов А.А., Мулдабекова Б.Ж. Қант өнімдерінің шикізаттарын ұзақ сақтаудың жаңа әдістері. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2020;(3):44-47. https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-44-47

For citation:


Iztayev A.I., Маyемеrоv M.M., Yakiyayeva M.A., Zhakatayeva A.N., Моldakarimov A.A., Muldabekova B.Zh. New methods for long storage of raw sugar products. The Journal of Almaty Technological University. 2020;(3):44-47. (In Russ.) https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-44-47

Қараулар: 511


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)