Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ЖҮН ЖӘНЕ КЕНДІР ТАЛШЫҚТАРЫНАН ЖАСАЛҒАН МАТАҒА АНТИМИКРОБТЫҚ ҚАСИЕТ БЕРУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Мақалада жүн және кендір талшықтарының пайыздық қосындысының микробқа қарсы белсенділігі туралы зерттеулер жазылған. Микробқа қарсы өңдеу дистилденген суда мыс сульфаты, ПВП, бензой қышқылы арқылы асырылды. Түрлендірілген материалдардың микробқа қарсы белсенділігі БГКП және көгерген саңырауқұлақтар сынау арқылы анық-талды. Маталардың көрсетілген әсері 2 мм аралығында зонаны ұстап қалатыны көрсетілді. Зерттелген маталар үлгілері тұрақты антисептикалық әсерге ие екендігі анықталды. Тал-дау нәтижелері бойынша тоқыма талшықтарындағы заттардың сандық мазмұны анық-талды. Композициялардың әсері тоқыма материалдарының қасиеттеріне ешқандай әсерін тигізбейтіні көрсетілді.

Авторлар туралы

Б. Ниязбеков
Алматинский технологический университет
Ресей


М. Отыншиев
Алматинский технологический университет
Ресей


И. Джуринская
Алматинский технологический университет
Ресей


А. Тлеубеков
Алматинский технологический университет
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Андреев В., Борисов В. и др. Технология заводской первичной обработки льна и конопли. -М.: Гизлегпром, 1938. - 186 с.

2. Гусев В. Е. Сырье и первичная обработка шерсти. - М.: Гостехиздат, 1960 -263 с.

3. СТ РК ISO 20743-2012. Текстиль. Опре-деление антибактериальной активности изделий с антибактериальной обработкой.- Госстандарт Астана: Изд-во стандартов, 2012. - 56 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


 ,  ,  ,   ЖҮН ЖӘНЕ КЕНДІР ТАЛШЫҚТАРЫНАН ЖАСАЛҒАН МАТАҒА АНТИМИКРОБТЫҚ ҚАСИЕТ БЕРУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2018;(4):61-66.

For citation:


 ,  ,  ,   IMPARTING ANTIMICROBIAL PROPERTIES OF THE INSULATION OF HEMP FIBER AND WOOL. The Journal of Almaty Technological University. 2018;(4):61-66. (In Russ.)

Қараулар: 337


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)