Preview

The Journal of Almaty Technological University

Advanced search

FEED ADDITIVE MADE OF WASTES OF THE GRAPE WITH THE INTRODUCTION OF NATURAL MINERALS FOR DIFFERENT AGE GROUPS OF SHEEP

Abstract

The article shows that in order to solve the problems of increasing the production of sheep products at the lowest cost and improve its quality, it is necessary to develop new forage means not previously used in the diets of sheep. Such sources can be feed additives from grape processing waste, containing a sufficiently high amount of easily digestible crude protein, fat, calcium and contributing to the reduction of feed costs for production.

About the Authors

Ж. Алимкулов
ТОО «Казахский НИИ перерабатывающей и пищевой промышленности»
Russian Federation


Т. Сарманкулов
ТОО «Казахский НИИ перерабатывающей и пищевой промышленности»
Russian Federation


М. Бектурсунова
ТОО «Казахский НИИ перерабатывающей и пищевой промышленности»
Russian Federation


А. Амантаева
ТОО «Казахский НИИ перерабатывающей и пищевой промышленности»
Russian Federation


А. Ким
ТОО «Казахский НИИ перерабатывающей и пищевой промышленности»
Russian Federation


References

1. Магажанов Ж.М., Рафкатова Л.Р., Бектурсунова М.Ж. Производство в Казахстане концентратов полифенолов винограда - в жизнь // Материалы XII Международной научно-практи-ческой конференции «Пища, Экология, Качество» Россия, г. Москва, МГУПП- 20-21 марта 2015г. - С. 532-535.

2. Разработка научных основ производства комбикормов с пониженным содержанием зерно-вого сырья и высокоэффективных кормовых доба-вок: отчет о НИР (промежуточный) / РГП КазНИИПП: рук. Алимкулов Ж. С. - Алматы, 2002. - 57 с. - № ГР0118РК00072. - Инв. № 0217РК01576.


Review

For citations:


 ,  ,  ,  ,   FEED ADDITIVE MADE OF WASTES OF THE GRAPE WITH THE INTRODUCTION OF NATURAL MINERALS FOR DIFFERENT AGE GROUPS OF SHEEP. The Journal of Almaty Technological University. 2018;(4):39-45. (In Russ.)

Views: 301


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)