Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

Әр түрлі жарма қосылған көкөніс дәмтағам консервілерінің сапасын анықтау

https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-35-39

Толық мәтін:

Аңдатпа

Берілген мақалада әртүрлі жарма қосылған көкөніс дәмтағам консервілерінің рецепту-ралары мен олардың сапасын бағалау нәтижелері көрсетілген. Зерттеу барысында көкөніс дәмтағам консервілерінің ассортиментін кеңейту мақсатында көкөніс фаршының құрамына қосылатын күріштің орны 90 г, 100 г, 110 г арақатынасында қарақұмық, тары жармалары-мен алмастырылды. Мақалада тары және қарақұмық қосылып дайындалған көкөніс дәмтағам консервілерінің жаңа рецептуралары көрсетілген, сондай ақ олардың құрамындағы ауыр металдар мөлшері МЕМСТ 30178-96, МЕМСТ 26935-86 стандарттарына сәйкес келетіндігі көрсетілді.

Авторлар туралы

Л. К. Сенгирбекова
«Алматы технологиялық университеті» АҚ
Қазақстан
Алматы


Л. С. Сыздыкова
«Алматы технологиялық университеті» АҚ
Қазақстан
Алматы


Әдебиет тізімі

1. Селиванова М.В., Романенко Е.С., Барабаш И.П., Есаулко Н.А., Сосюра Е.А., Айсанов Т.С. Технология хранения и переработки плодов и овощей. Учебный практикум.— Ставрополь: Ставропольский государственный аграрный университет, Параграф, 2017.— 80 c.

2. Романюк Т.И., Чусова А.Е., Новикова И.В. Методы исследования сырья и продуктов растительного происхождения (теория и практика).- Воронежский государственный университет инженерных технологий.: 2014.- 160 с

3. Смотраева И.В., Баланов П.Е. Технология продуктов из растительного сырья.- СПб.:НИУИТ, 2014.- 78 с.

4. Сенгирбекова Л., Бижанова К. Сыздыкова Л.С. Көкөніс дәмтағам консервісі өндірісінің ерекшелік-тері. // Жас ғалымдардың «ҒЫЛЫМ. БІЛІМ. ЖАСТАР» Республикалық ғылыми тәжірибелік конференциясының материалдары 25-26 сәуір 2019ж. - 26 бет

5. ГОСТ 30178-96 Сырье и продукты пище-вые. Атомно-абсорбционный метод определения токсичных элементов. - М.: ИПК Издательство стандартов, 1997 с.

6. ГОСТ 26935-86 Продукты пищевые кон-сервированные. Метод определения олова. М.: Издательство стандартов, 1986 Стандартинформ, 2010 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Сенгирбекова Л.К., Сыздыкова Л.С. Әр түрлі жарма қосылған көкөніс дәмтағам консервілерінің сапасын анықтау. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2020;(3):35-39. https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-35-39

For citation:


Sengirbekova L.K., Syzdykova L.S. Determination of the quality of canned vegetable snacks with various cereals. The Journal of Almaty Technological University. 2020;(3):35-39. (In Kazakh) https://doi.org/10.48184/2304-568X-2020-3-35-39

Қараулар: 852


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)