Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

БИЕ СҮТІ НЕГІЗІНДЕ БАЛМҰЗДАҚ ӨНДІРУ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ЖЕТІЛДІРУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Мақалада бие сүті негізінде балмұздақ өндірудің жаңа технологиясы көрсетілген. Балмұз-дақтың жаңа түрінің негізгі емдік-профилактикалық қасиеттері зерттелді. Жаңа технология-ның балмұздақтың тағамдық және биологиялық құндылығын арттырып, адам ағзасына пайда-лы жаңа өнімнің технологиясын жетілдіруге мүмкіндік беретіні көрсетілді. Бие сүті негізінде жасалған балмұздақтың биохимиялық көрсеткіштері зерттелді. Жасалған өнім балмұздақ сапасына арналған барлық реттеуші талаптарға сай.

Авторлар туралы

А. Нұртаева
Казахский агротехнический университет им. С.Сейфуллина
Ресей


Н. Машанова
Казахский агротехнический университет им. С.Сейфуллина
Ресей


Н. Сапарова
Казахский агротехнический университет им. С.Сейфуллина
Ресей


А. Лайыққызы
Казахский агротехнический университет им. С.Сейфуллина
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Abdel-Salam, A.M. Functional foods: Hopefulness to good health. Am. J. Food Technol., 5, 2010. - Р. 86-99.

2. Salem, M.M.E., F.A. Fathi and R.A. Awad. Production of probiotic ice cream. Polish J. Food Nutr. Sci., 14, 2005.- Р. 267-271.

3. Lehninger A., Nelson D., Cox M. Principles of Biochemistry. New York, 2002. - 1013 р.

4. Нұртаева А.Б., Бекқожин А.Ж. Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы. Астана. Оқу-құралы. С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті, 2014. - 169 б.

5. Макажанова Х.Х., Джангалина Э.Д., Лесова Ж.Т. Получение новых функциональных продуктов питания на основе молочнокислых бактерий из верблюжьего молока// Инновационные технологии переработки продовольственного сырья, Владивосток, 2011. -С. 144-146.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


 ,  ,  ,   БИЕ СҮТІ НЕГІЗІНДЕ БАЛМҰЗДАҚ ӨНДІРУ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ЖЕТІЛДІРУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2018;(3):17-20.

Қараулар: 493


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)