Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

Микрофлорасының өзгерісін зерттеу және в2 және е дәдімдердің булау және соң соңы менен қосу процесіндегі витаминдердің сақтауы

https://doi.org/10.48184/2304-568X-2021-4-76-79

Толық мәтін:

Аңдатпа

Дәнді дақылдардың: бидай, сұлы, арпа, жүгері, бұршақ, кебек және басқа да дәнді дақылдардың ылғал-жылулық өңдеу процесін зерттеу жүргізілді. Кептіру процесін зерттеу «Бүкілресейлік жем өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институты» ғылыми-өндірістік орталығы» АҚ сынақ зертханасында орнатылған кептіру қондырғысында жүргізілді. Дәннің сапалық сипаттамаларын зерттеу өсімдік материалдарының физикалық-химиялық талдауын, микотоксикологиясын және микробиологиясын жүргізуге мүмкіндік беретін «ВНИИКП» ҒӨО» АҚ аккредиттелген сынақ зертханасында жүргізілді.

Авторлар туралы

И. С. Богомолов
«Бүкілресейлік құрама жем өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институты» ААҚ («АРИФ» ААҚ)
Ресей

Еңбек даңғ., 91, Воронеж, 394026, Ресей



Н. Л. Клейменова
«Воронеж мемлекеттік инженерлік технологиялар университеті» ЖБ ФМББМ («ВМИТУ» ЖБ ФМББМ)
Ресей

Революция даңғ., 19, Воронеж, 394036, Ресей



М. В. Копылов
«Воронеж мемлекеттік инженерлік технологиялар университеті» ЖБ ФМББМ («ВМИТУ» ЖБ ФМББМ)
Ресей

Революция даңғ., 19, Воронеж, 394036, Ресей



Әдебиет тізімі

1. Копылов М.В., Болгова И.Н., Клейменова Н.Л., Терёхина А.В., Желтоухова Е.Ю. Разработка ресурсосберегающей технологии комплексной переработки масличных культур на сырьевые компоненты / Ползуновский вестник, 2019. – № 2. – С. 7-11.

2. Русакова Г.Г. Технология и технические средства переработки семян горчицы для извлечения из них анти-питательных веществ / Г.Г. Русакова, А.В. Демьянов, С.В. Павлова Вестник Технологического университета, 2015. – Т. 18. – № 22. – С. 47-49.

3. Орловцева О.А., Игнатенко Н.А., Клейменова Н.Л. Изучение влияния внешних условий на процесс хранения зерна Вестник Воронежского государственного университета инженерных технологий, 2016. – № 4 (70). – С. 36-40.

4. Liubych Vitalii, Novikov Volodymyr, Polianetska Iryna, Usyk Serhii, Petrenko Vasyl, Khomenko Svitlana, Zorunko Viktor, Balabak Oleksandr, Moskalets, Valentyn, Moskalets Tatiana. Improvement of the process of hydrothermal treatment and peeling of spelt wheat grain during cereal production. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2019. – V. 3. – P. 40-51.

5. Горлов И.Ф. Новый метод снижения содержания антипитательных веществ в бобовых культурах / И.Ф. Горлов, И.А. Семенова, А.А. Мосолов, А.Б. Сложенкин, П.С. Андреев-Чадаев, А.Л. Алексеев Вестник Российской сельскохозяйственной науки, 2018. – № 3. – С. 71-73.

6. Shentsova E.S., Lytkina L.I., Shevtsov A.A. Reduction of the content of aflatoxin-forming fungi in contaminated grains by methods of hydrothermal treatment Gigiena i sanitaria, 2015. – V.94 (9) – P. 64- 67.

7. Afanasiev V. & Ostrikov A. & Manuilov V. & Aleksandrov, A. Development of highly efficient technology of grain moisture-heat treatment and the design of conditioner steamer Proceedings of the Voronezh State University of Engineering Technologies, 2019. V. 81(1) P. 19-26 .

8. ГОСТ 31483-2012. Премиксы. Определение содержания витаминов: В1 (тиаминхлорида), В2 (рибофлавина), В3 (пантотеновой кислоты), В5 (никотиновой кислоты и никотинамида), B6 (пиридоксина), Вс (фолиевой кислоты), С (аскорбиновой кислоты) методом капиллярного электрофореза. М.: Стандартинформ, 2020. – 20 c.

9. ГОСТ Р 54634-2011. Продукты пищевые функциональные. Метод определения витамина E. М.: Стандартинформ, 2020. – 20 c.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Богомолов И.С., Клейменова Н.Л., Копылов М.В. Микрофлорасының өзгерісін зерттеу және в2 және е дәдімдердің булау және соң соңы менен қосу процесіндегі витаминдердің сақтауы. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2021;(4):76-79. https://doi.org/10.48184/2304-568X-2021-4-76-79

For citation:


Bogomolov I.S., Kleymenova N.L., Kopylov M.V. Study of microflora change and preservation of vitamins b2 and e of grain in the process of steaming and flaking. The Journal of Almaty Technological University. 2021;(4):76-79. (In Russ.) https://doi.org/10.48184/2304-568X-2021-4-76-79

Қараулар: 410


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)