Өсімдік сүтін өндіруге арналған шикізатты таңдау негіздемесі
https://doi.org/10.48184/2304-568X-2021-4-53-57
Аңдатпа
Мақалада «И.Жахаев атындағы Қазақ күріш шаруашылығы ҒЗИ» ЖШС-нің «Сыр сылуы», «Айкерім», «Маржан» селекциялық сұрыптарындағы күріштің сапасын зерттеу нәтижелері ұсынылған. Зерт-теу барысында күріш үлгілері физика-химиялық, биохимиялық, технологиялық қасиеттері мен қауіп-сіздік көрсеткіштері бағаланды. Барлық зерттелген күріш дәндерінің үлгілері қауіпсіздік көрсеткіші бойынша «Астық қауіпсіздігі туралы» Кеден одағының техникалық регламентінің талаптарына сәйкес келеді. Осы ғылыми зерттеу жұмыстарын іске асырудың нәтижесі халықтың дұрыс және қауіпсіз тамақтануы үшін сусындардың ассортиментін кеңейту болып табылады.
Авторлар туралы
A. Ж. ХастаеваҚазақстан
010000, Нұр-Сұлтан қ., Қ.Мұхамедханов көш.37А
А. М. Омаралиева
Қазақстан
010000, Нұр-Сұлтан қ., Қ.Мұхамедханов көш.37А
А. А. Бектурганова
Қазақстан
010000, Нұр-Сұлтан қ., Қ.Мұхамедханов көш.37А
А. М. Кабдолова
Қазақстан
010000, Нұр-Сұлтан қ., Қ.Мұхамедханов көш.37А
Әдебиет тізімі
1. FAO. Food balance sheets, 1979–81 average. Rome, 1984. FAO.
2. Чугунова, О. В. Өнімді модельдеу кезіндегі шикізаттың функционалды физио- логиялық қасиеттері // Инновациялық тамақ өнімдерінің технологиясы және тауартану. – 2011. – № 3. – Б.34–39.
3. Козьмина, Н.П. Астық және оны қайта өңдеу өнімдерінің биохимиясы / – М.: Колос, 1976.– 373 б.
4. Мысаков, Д.С. Күріш дәнінің бөлшектерінің мөлшері мен түрінің күріш ұнынан жасалған печенье жартылай фабрикатының құрылымдық-механикалық сипаттамаларына әсері / О.В Чугунова, В. Р. Филиппов атындағы Бурят. мемлек.а.-ш. акаднмиясының Хабаршысы. – 2016. – № 3(44). – Б. 144–150.
5. Техникалық регламент "Кеден одағының"тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі Туралы (ТР ТС 021/2011). 01.07.2013. ЕЭК, 15.04.2014
6. Шатнюк Л.Н. Дұрыс тамақтану өнімдерін жасаудағы тағамдық ингредиенттері / Азық-түлік ингредиенттері: шикізат және қоспалар. - 2005. -№ 2.-Б. 18–22.
Рецензия
Дәйектеу үшін:
Хастаева A.Ж., Омаралиева А.М., Бектурганова А.А., Кабдолова А.М. Өсімдік сүтін өндіруге арналған шикізатты таңдау негіздемесі. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2021;(4):53-57. https://doi.org/10.48184/2304-568X-2021-4-53-57
For citation:
Khastayeva A.Zh., Omaralieva A.M., Bekturganova A.A., Kabdolova A.M. Justification of the choice of raw materials for the production of vegetable milk. The Journal of Almaty Technological University. 2021;(4):53-57. (In Kazakh) https://doi.org/10.48184/2304-568X-2021-4-53-57