Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

Ауылшаруашылық жануарлар сүттің қоспасынан жасалған жұмсақ ірімішік өндіру ехнологиясы

https://doi.org/10.48184/2304-568X-2021-1-26-32

Толық мәтін:

Аңдатпа

Бұл мақалада ауылшаруашылық жануарларының (ешкі, қой) сүттерінің қоспасы негізінде функционалды жұмсақ ірімшіктің жаңа түріне арналған шикізат пен рецептураның компоненттерін таңдау бойынша жүргізілген теориялық және эксперименттік зерттеулердің нәтижелері туралы мәліметтер келтірілген. "Веторон"биологиялық белсенді функционалды қоспасының әртүрлі концентрациясы бар ірімшік қамыры мен ірімшік қамырының органолептикалық, физика-химиялық және құрылымдық-механикалық көрсеткіштерін зерттеу нәтижелері сипатталған. Сондайақ, функционалды тамақтану үшін ешкі мен қой сүтінің қоспасынан жұмсақ ірімшіктің жаңа түрін өндірудің өзгеріс енгізілген технологиялық процесі ұсынылған.

Авторлар туралы

Б. С. Туганова
С. Торайгыров атындағы Павлодар мемлекеттік университеті
Қазақстан

Павлодар



К. С. Исаева
С. Торайгыров атындағы Павлодар мемлекеттік университеті
Қазақстан

Павлодар



Г. Т. Кажибаева
С. Торайгыров атындағы Павлодар мемлекеттік университеті
Қазақстан

Павлодар



Әдебиет тізімі

1. Мысик А.Т. О развитии животноводства в СССР, РСФСР, Российской Федерации и странах мира // Зоотехния. – 2013. - №1. – С. 2-6.

2. Данные Комитета статистики МНЭ РК

3. Козырева С.Ю. Влияние возраста на молочную продуктивность молочных коз // Матер. IV междунар. практ. конф. «Технология и продукты здорового питания». - Саратов, 2012. – С. 85-86.

4. Симоненко С.В., Лесь Г.М., Хованова И.В., Головач Т.Н., Гавриленко Н.В., Червяковский Е.М., Курченко В.П. Особенности состава козьего молока как компонента продуктов питания // Тр. БГУ. – 2011. – Т. 4, ч. 1. – С. 109-116.

5. ГОСТ 32940-2014. Молоко козье сырое. Технические условия.

6. Муратова Е.И., Толстых С.Г., Дворецкий С.И. Зюзина О.В., Леонов Д.В. Автоматизированное проектирование сложных многокомпонентных продуктов питания: учеб. пос. для студентов. – Тамбов Издательство ФГБОУ ВПО «ТГТУ», 2011. - 45 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Туганова Б.С., Исаева К.С., Кажибаева Г.Т. Ауылшаруашылық жануарлар сүттің қоспасынан жасалған жұмсақ ірімішік өндіру ехнологиясы. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2021;(1):26-32. https://doi.org/10.48184/2304-568X-2021-1-26-32

For citation:


Tuganova B.S., Isaeva K.S., Kazhibaeva G.T. Technology of soft cheese from a mixture of milk of farm animals. The Journal of Almaty Technological University. 2021;(1):26-32. (In Russ.) https://doi.org/10.48184/2304-568X-2021-1-26-32

Қараулар: 426


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)