Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ЕШКІ СҮТІН САҚТАУ ҮРДІСІ КЕЗІНДЕ ТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ ЖӘНЕ МИКРОБИОЛОГИЯЛЫҚ КӨРСЕТКІШТЕРГЕ ТЕМПЕРАТУРАНЫҢ ӘСЕРІН ЗЕРТТЕУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Мақалада ешкі сүтін сақтау кезінде температураның технологиялық және микробиологиялық көрсеткіштерге және екі сатылы термиялық өңдеудің биотехнологиялық көрсеткіштерге әсер ету нәтижелері берілген. Мақаланың практикалық маңыздылығы - 60, 65, 70°С температуралық режимдер сүттің негізгі физикалық-химиялық және технологиялық қасиеттерін сақтайды, сүттің микробиологиялық тұрақтылығын қамтамасыз етеді және 72 сағатқа дейін сақтау кезінде оның сапасын төмендетпейді.

Авторлар туралы

Ж. К. Шадьярова
С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті
Ресей


Д. Б. Курмангалиева
С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті
Ресей


Н. Н. Ланцева
Новосибирск Мемлекеттік Аграрлық Университеті
Ресей


Г. Т. Юсупова
С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Қазақстан Республикасының Президенті Н. Назарбаевтың Қазақстан халқына Жолдауы. 2018 жылғы 10 қаңтар // akorda.kz Қазақстан Республикасы Президентінің ресми сайты [Электронный ресурс]. URL: https :// http://www.akorda.kz/kz/addresses/addresses_of_president/kazakstan-respublikasynyn-prezidenti-n-nazarbaevtyn-kazakstan-halkyna-zholdauy-2018-zhylgy-10-kantar (дата обращения: 10.01.2018 г.).

2. В.Н. Гетманец, Особенности переработки козьего молока // Вестник Алтайского государственного аграрного университета. Переработка продукции сельского хозяйства - № 5, 2016. - С. 139-162.

3. Балакирева Ю.В., Зайцев С.Ю., Каримова Ф.Г., Акулов А.Н., Ахмадуллина Ф.Ю., Влияние режима пастеризации на полипептидный состав молока // Фундаментальные исследования. - 2012. - № 2. - С. 170-173.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Шадьярова Ж.К., Курмангалиева Д.Б., Ланцева Н.Н., Юсупова Г.Т. ЕШКІ СҮТІН САҚТАУ ҮРДІСІ КЕЗІНДЕ ТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ ЖӘНЕ МИКРОБИОЛОГИЯЛЫҚ КӨРСЕТКІШТЕРГЕ ТЕМПЕРАТУРАНЫҢ ӘСЕРІН ЗЕРТТЕУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2020;(1):18-23.

For citation:


Shadyarova Zh.K., Kurmangaliyeva D.B., Lantseva N., Yusupova G.T. THE STUDY OF TEMPERATURE INFLUENCE ON TECHNOLOGICAL AND MICROBIOLOGICAL PARAMETERS DURING STORAGE OF GOAT MILK. The Journal of Almaty Technological University. 2020;(1):18-23. (In Russ.)

Қараулар: 310


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)