Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ҚОЙ ЕТІНІҢ ЖЕКЕЛЕГЕН БӨЛІКТЕРІНІҢ МОРФОЛОГИЯЛЫҚ ҚҰРАМЫН ЗЕРТТЕУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Берілген зерттеудің мақсаты қой етінің жекелеген бөліктерінің морфологиялық құрамын зерттеу болып табылады. Жүргізілген ғылыми-практикалық тәжірибе көрсеткендей,Еділбай және Алтай тұқымды қойларға қарағанда Дегерес тұқымды қойлардың өсу қуаты, ең жақсы ет сапасы және өсіру кезінде жоғары экономикалық тиімділігі сипатталады. Жалпы алғанда, жүн тектес Дегерес тұқымды қой етін сипаттайтын маңызды көрсеткіштердің бірі - шаруашылықта ерте мерзімде пайдаланудың мүмкіндігі болып табылады. Жоғарыда көрсетілгентұқымдықойларыетінің жекелеген бөліктерінің морфологиялық құрамын зерттеу кезінде еттің қазақша бөлінуінің ерекшеліктері ескерілді.

Авторлар туралы

Я. М. Узаков
Алматы технологиялық университеті
Ресей


М. Ә. Қалдарбекова
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Г. К. Кузембаева
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Ф. Е. Акилова
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Ұзақов Я.М., Кожахиева М.О., Қалдарбекова М.Ә. және т.б. Қой етінің құрылымдықмеханикалық көрсеткіштеріне электроуқалаулық және механикалық өңдеудің әсерін зерттеу // ҚазҰТЗУ Хабаршысы.- 2017. - № 4 (122). - Б.454-459.

2. Узаков Я.М. Химический состав и биологическая ценность конины и баранины // Мясная индустрия. - 2012. - № 9. - С. 52-56.

3. Лисицын А.Б., Липатов Н.Н., Кудряшов Л.С. и др. Теория и практика переработки мяса.-М.: Эдиториал Сервис. - 2011-308 с.

4. Uzakov Y.M., D.A. Ospanova,et al. Study of the Morphological Structure and Nutritional Value of Lamb // World Applied Sciences Journal. - 2013.- № 27 (4).-PP. 479-482.

5. Узаков Я.М., Таева А.М., Калдарбекова М.А. и др. Химический состав и биологическая ценность национальных изделий из баранины// Мясная индустрия. - 2018. - № 10. - C. 28-31.

6. Гончинг Г., Данилов М.Б., Колесникова Н.В. Разработка технологии рубленых полуфабрикатов из мяса овец монгольского экотипа // Техника и технологии пищевых производств. - 2007. - № 2 (17)7. - С. 71-73.

7. Бараников А.И., Колосов Ю.А., Ширкова Н.В. Создание новых мясных продуктов с использованием баранины // Научный журнал КубГАУ.-2013. - № 89 (05). - С. 17-19.

8. Узаков Я.М., А.М.Таева, М.А.Калдарбекова и др. Разработка технологии национальных мясных продуктов из баранины // Вестник Алматинскоготехнологического университета.- 2012. - №4. - С. 8-12.

9. Узаков Я.М. Пищевая ценность баранины и козлятины // Мясная индустрия. - 2013. -№7. - С.45-48.

10. Узаков Я.М., Калдарбекова М.А., Кошоева Т.Р.Совершенствование технологии разделки баранины // Мясная индустрия. - 2018. - № 11. - С. 24-26.

11. Узаков Я.М., Яновская Л.В., Калдарбекова М.А. Исследование влияния посола и механической обработки на скорость ферментативного распада гликогена в баранине // «Пища. Экология. Качество»: труды XV международной научно-практической конференции. - 2018, 27-28 июня. - С. 655-658.

12. Узаков Я.М., Нурмуханбетова Д.Е., Калдарбекова М.А. и др. Исследование водосвязывающих свойств мышечной ткани баранины в процессе автолиза // «Пища. Экология. Качество»: труды XV международной научно-практической конференции. - 2018, 27-28 июня. - С. 636-638.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Узаков Я.М., Қалдарбекова М.Ә., Кузембаева Г.К., Акилова Ф.Е. ҚОЙ ЕТІНІҢ ЖЕКЕЛЕГЕН БӨЛІКТЕРІНІҢ МОРФОЛОГИЯЛЫҚ ҚҰРАМЫН ЗЕРТТЕУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(4):66-70.

For citation:


Uzakov Y., Kaldarbekova M., Kuzembayeva G., Akilova F. STUDY OF THE MORPHOLOGICAL COMPOSITION OF INDIVIDUAL PARTS OF LAMB CARCASSES. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(4):66-70. (In Russ.)

Қараулар: 391


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)