Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ЖАҢА ЗАМАНҒЫҰЛТТЫҚ ЕТ ӨНІМІНІҢ САПАСЫН АРТТЫРУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Бұл ғылыми зерттеудің мақсаты сапасы жақсартылған және тотығу тұрақылығы бар жылқы етінен «Қанағат» ұлттық қайта құрылымдалған пісіріліп ысталған ет өнімін жасау үшін қоспа ретінде годжи жидектері экстракты (Lycium Barbarum L.) және қарақұмық ұнының (Fagopýrum esculéntum) 0,5% және 1,0% екі концентрацияның көмегімен тотығу тұрақтылығын жақсарту және сапасын жақсарту потенциалын анықтау болып табылады. Қолданылатын технология годжи жидектері экстрактымен (Lycium Barbarum L.) 9,82 ± 0,25 мг/г мөлшеріндежәне қарақұмық ұнымен (Fagopýrum esculéntum) мөлшерінде 9,73 ± 0,21 мг/г байытылған жылқы етінен жаңа ұлттық ет өнімдерін өндіруге мүмкіндік береді.

Авторлар туралы

Я. М. Узаков
Алматы технологиялық университеті
Ресей


М. Ә. Қалдарбекова
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Ф. Е. Акилова
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Lorenzo J.M., Sarriés M.V., Tateo A., etal. Carcass characteristics, meat quality and nutritional value of horsemeat: a review// Meat Science, 2014. - vol. 96, no. 4. - P. 1478-1488.

2. Ezgi Doğan Cömert, Vural Gökmen. Evolution of food antioxidants as a core topic of food science for a century// Food Research International, 2018.- vol. 105, no. 3. - P. 76-93.

3. Thangavelu K. P., Kerry J. P., Tiwari B., McDonnell C. K., et al.Novel processing technologies and ingredients for the reduction of phosphate additives in processed meat // Foodscience and technology, 2019. - vol. 94, no. 4. - P. 43-53

4. Uzakov Y.M., Оspanova D.А. Research of chemical and amino-acid composition of the complex cutting of carcass // Bulgarian Journal of Agricultural Science, 2014. - no. 5. - P. 1090-1093.

5. Секинаева М.А., Серебряная Ф.К., Денисенко О.Н., Ляшенко С.С. Изучение анатомических признаков травы дерезы обыкновенной (LyciumBarbarumL.) // Успехи современного естествознания. - 2015. - № 9-2. - C. 231-235;

6. Prodromos Skenderidis, Efthalia Kerasioti, Eleftheria Karkanta, et. al. Assessment of the antioxidant and antimutagenic activity of extracts from goji berry of Greek cultivation // Toxicology Reports. - 2018. - no. 5. - P. 251-257.

7. Jing Li, Md. Shakhawat Hossain, Hongchi Ma, et. al. Comparative Metabolomics Reveals Differences in Flavonoid Metabolites among Different Coloured Buckwheat Flowers // Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2019,no. 7. - P. 63-74.

8. Hyun Ji-Eun,Kim Hack-Youn, Chun Ji-Yeon, et. al. Effect of Jeju’s Tartary Buckwheat (Fagopyrumtataricum) on Antioxidative Activity and Physicochemical Properties of Chicken Meat Emulsion-Type Sausage // Journal of the Korean Society of Food science and Nutrition. - 2019. no. 4. - P.231-236.

9. Skrinjar M., M.H. Kolar, N. Jelsek, Z. Knez. Application of HPLC with electrochemical detection for the determination of low levels of antioxidants // Journal of Food Composition and Analisys. - 2017. - vol. 64, no.7. -P.539-545.

10. Falowo A.B., P.O. Fayemi, V. Muchenje Natural antioxidants against lipid-protein oxidative deterioration in meat and meat products: A review// FoodResearch International. - 2014. - no. 10. - P.171-181.

11. Sekinaeva M.A., Lyashenko S.S., Yunusova S.G., et al. About biologically active substances of Lyciumbarbarum L. // Bull. of the State Nikita Botan. Gard. - 2018. - № 129. - P. 92-95.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Узаков Я.М., Қалдарбекова М.Ә., Акилова Ф.Е. ЖАҢА ЗАМАНҒЫҰЛТТЫҚ ЕТ ӨНІМІНІҢ САПАСЫН АРТТЫРУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(4):61-65.

For citation:


Uzakov Y., Kaldarbekova M., Akilova F. IMPROVING THE QUALITY OF THE NATIONAL GENERAL MEAT PRODUCT OF THE NEW GENERATION. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(4):61-65. (In Russ.)

Қараулар: 337


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)