Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

СӘБІЗ ҚОСЫЛҒАН БРЫНЗА ІРІМШІГІН АЛУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Мақала калориялық құндылығы төмен тұздық ірімшіктердің ассортиментін кеңейту мәселесіне арналған. Өсімдік толтырғыштары қосылған брынза ірімшігінің технологиясын жасау арқылы бұл мәселенің шешілуі ұсынылған. Сәбіз қосылған брынза ірімшігінің рецептурасы мен технологиясы жасалынған оңтайлы ара қатысы 90:10. Тәжірибе жүзінде өсімдік толтырғыштары қосылған брынза ірімшігінің үлгілері алынған. Сәбіз бен брынзаның тиімді мөлшерлері анықталған. Дайындалған ірімшік үлгілерінің физика-химиялық және органолептикалық көрсеткіштері анықталған. Растрлік электронды микроскоптың көмегімен дайындалған брынза үлгілерінің элементтік құрамы анықталған.

Авторлар туралы

Б. Т. Абдижаппарова
М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан Мемлекеттік Университеті
Ресей


Н. С. Ханжаров
М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан Мемлекеттік Университеті
Ресей


Г. Э. Орымбетова
М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан Мемлекеттік Университеті
Ресей


Б. М. Хамитова
М.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан Мемлекеттік Университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Florinskaya E. A., Nikolaeva S. L. Expertise of quality of brine cheeses of Russian and foreign manufacturers / / Scientific notes of V. B. Bobkov St. Petersburg branch of the Russian customs academy. -2015. - No. 1 (53) - P. 73-86. [in Russian]

2. Zelensky V. A., Korotkiy I. A. Influence of packing of soft brine cheeses in a polymeric film on maturation and quality of a product / / Technics and technology of food productions. -2011. - No. 3 (22).- P. 58-61. [in Russian]

3. Derevyanko N. P., Semenova A.D. Production of cheese with vitamin complex / Scientific Bulletin of Lviv national University of veterinary medicine and biotechnology named after S. Z. Gzhitsky. -2016.- Vol. 18, No. 1-3 (65). P. 44-48. [in Ukrainian]

4. Skulskaya I.V., Tsisaryk O.I. Study of structural and mechanical parameters of cheese at partial replacement of table salt with potassium chloride / / Lviv national University of veterinary medicine and biotechnology named after S. Z. Gzhitsky. - 2016. - Vol. 18, No. 2-3 (68) - P. 99-102. [in Ukrainian]

5. Sysoeva M. G., Glotova I. A., Aristova A.V., Pronina E.A., Polenov I.V., Smolskaya L.G. Substantiation and development of technology of cheese product using amaranth flour // Technologies of food and processing industry of agroindustrial complex products of healthy nutrition. -2017. - No. 5 (19). P. 64-72. [in Russian]

6. Zharkova I. M. Amaranth flour - an effective tool for the production of healthy foods. Khleboprodukty. - 2012. - No. 12. P. 54-56. [in Russian]

7. Polymorphism of RAPD- and ISSR-markers in grain species of amaranth [Text] / S. V. Limanskaya, A. A. Miroshnichenko, T. I. Goptsov, O. S. Korneeva/ / Vavilov journal of genetics and breeding. -2017.-Vol. 21, No. 2. - P. 189-197. [in Russian]

8. Sysoeva M. G. Technology of production of cheese product with addition of vegetable protein [Text] / M. G. Sysoeva, A.V. Pronina // Technologies and merchandising of agricultural products. -2015. - No. 1 (4). - P. 21-25. [in Russian]

9. Shmalko N. A. Amaranth in food industry [Text] / N. A. Shmalko, Yu. F. Roslyakov. - Krasnodar: Prosvescheinie-Yug, 2011. - 489 p. [in Russian]

10. Yakovchenko N. V. Obtaining soft rennet cheeses from ultrafiltration milk concentrate with the addition of vegetable fillers [Text] /N.V. Yakovchenko, A. A. Silantieva // Izvestiya vuzov. Food technology. - 2010. - No. 6. - P. 35-37. [in Russian]

11. Patent of Russian Federation. 2270571. Method for cheese and cheesy foodstuff production / Blehjzi Nejl D. (US); Dajbing Stefen T. (US); Khuangi-Lo (US); Najts Ral΄f Dzh.; Publ.27.02.2006. [in Russian]

12. Vickie A.Vaclavik, Elizabeth W.Christian. Essentials of food science. - Springer: 2008. - 571 p. [in English]

13. Vickie A.Vaclavik, Elizabeth W.Christian. Essentials of food science. 4th edition - Springer: 2014. - 495 p. [in English]

14. Scanning electron microscopy for nanotechnology. Methods and applications // ed.by Milieu and Zhong Lin Ouanga: translation from English. - M.: Binom. Knowledge laboratory, 2013. - 582 p. [in Russian]

15. Krus G.N. et al. Technology of milk and dairy products/G. N. Krus, A. G. Khramtsov, Z. V. Volokitina, S. V. Karpychev; ed. By Shalyina A.M. - Moscow: Koloss, 2006. - 455 p. [in Russian]

16. Food Processing Handbook / Edited by James G. Brennan and Alistair S. Grandison. Volume 1, 2012 Wiley-VCH Verlag& Co. KGaA. [in English]

17. R. Paul Singh, Dennis R. Heldman. Introduction to Food Engineering // Elsevier, Fourth Edition, 2009. - 841 p. [in English]

18. Awad, R. A., El-Shabrawy, S. A., Osman, S. G. & Saad, S. A. Chemical composition of flavoured processed cheese spreads with different fruit flavours // Egyptian Journal of Dairy Science. - 2003.- Volume 31 - P. 235-344. [in English]

19. Chemical composition of food products: Book 1: Reference tables of the content of basic nutrients and energy value of food products / ed. by prof., Dr. of med. sciences I.M. Volgarev. - 2nd ed., processed and supplemented.-M.: VO "Agropromizdat", 1987. - 224 p. [in Russian]


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Абдижаппарова Б.Т., Ханжаров Н.С., Орымбетова Г.Э., Хамитова Б.М. СӘБІЗ ҚОСЫЛҒАН БРЫНЗА ІРІМШІГІН АЛУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(4):41-48.

For citation:


Abdizhapparova B., Khanzharov N., Orymbetova G., Khamitova B. OBTAINING CHEESE BRYNZA WITH CARROT. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(4):41-48. (In Russ.)

Қараулар: 451


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)