Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ТҮЙЕ СҮТІ НЕГІЗІНДЕГІ БИОСУСЫНДАР МИКРОФЛОРАСЫНЫҢ САПАЛЫҚ ҚҰРАМЫН ЗЕРТТЕУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Барлық сүт өнімдерін өндірудегі негізгі шикізат-сүт шикізаты. Сүт өнімдерінің сапасы көрсеткіштер кешенімен анықталады, олардың ішіндегі ең маңыздысы қауіпсіздік көрсеткіштері болып табылады. Осы ғылыми жұмыста түйе сүтінің негізінде биосусындар микрофлорасының сапалық құрамына зерттеу жүргізілді. Зерттеу нәтижелері бойынша зерттелетін биосусындарда 3700*103-5000*103 КОЕ/г (см3) мөлшерде сүт қышқылды микроорганизмдердің құрамы анықталды, бұл зерттеліп отырған сүтті өнімдердің пайдалы қасиеттерін көрсетеді.

Авторлар туралы

К. С. Кулажанов
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Ф. Т. Диханбаева
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Э. Ч. Тастурганова
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Балдандоржиева Ц.Ц. Исследование химического состава молока верблюдиц-бактрианов Забайкалья и разработка биотехнологии ферментированного продукта. Дисс. на соиск. уч. ст. канд.техн. наук: Улан - Удэ - 2005 - 154 с.

2. Диханбаева Ф.Т., Базылханова Э.Ч., Изучение микробиологических и физико-химических показателей верблюжьего молока.// Вестник Алматинского технологического университета, №2. - 2017.-С. 35-38.

3. Z. Farah. Milk|Camel Milk. Encyclopedia of Dairy Sciences (Second Edition). 2011. -PР. 512-517

4. ГОСТ 32901-2014 Молокоимолочнаяпродукция. Методы микробиологического анализа. - М.: Стандартинформ, 2015. - 24 с.

5. Research of Fatty Acid Composition of Samples of Bio-Drink Made of Camel Milk. Tasturganova E, Dikhanbaeva F, Prosekov A, Zhunusova G, Dzhetpisbaeva B, Matibaeva A. //Current Research in Nutrition and Food Science Journal 2018;6(2), - РР. 491-499.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Кулажанов К.С., Диханбаева Ф.Т., Тастурганова Э.Ч. ТҮЙЕ СҮТІ НЕГІЗІНДЕГІ БИОСУСЫНДАР МИКРОФЛОРАСЫНЫҢ САПАЛЫҚ ҚҰРАМЫН ЗЕРТТЕУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(4):37-41.

For citation:


Kulazhanov K.S., Dikhanbayeva F.T., Tasturganova E.Ch. THE STUDY OF THE QUALITATIVE COMPOSITION OF THE MICROFLORA OF BIODRINKS BASED ON CAMEL'S MILK. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(4):37-41. (In Russ.)

Қараулар: 396


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)