Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ҚАЙТА ӨҢДЕУ ЖӘНЕ ТАҒАМ ӨНДІРІСІНІҢ ДӘСТҮРЛІ ЕМЕС ШИКІЗАТ ТҮРЛЕРІН ПАЙДАЛАНА ОТЫРЫП, ОТАНДЫҚ ҚҰРАМА ЖЕМ ӨНДІРУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Мақалада жүзімді қайта өңдеу қалдығы - жүзім сығындысымен табиғи минералды сорбент - вермикулитті малазығын өндіру үшін шикізат ретінде қолдану мүмкіндігі қарастырылған. Жүзім сығындысынан алынған жемдік ұн мен мен вермикулиттің химиялық құрамы келтірілген. Жүзім сығындысы мен вермикулиттен жасалған жемдік ұнның химиялық құрамын талдау құрама жем құрамдастарына қойылатын нормаларға сәйкестігін көрсетті.Алайда жүзім сығындылары физикалық-механикалық қасиеттері мен гигроскопиялылығы құрама жем өндірісінің талаптарына жауап бермейді. Азықтық қоспа құрамына жемдік вермикулит енгізу олардың қасиеттерін түзетуге мүмкіндік береді.

Авторлар туралы

Ж. С. Алимкулов
"Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсібі ҒЗИ" ЖШС
Ресей


М. Т. Велямов
"Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсібі ҒЗИ" ЖШС
Ресей


Т. М. Сарманкулов
"Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсібі ҒЗИ" ЖШС
Ресей


Т. М. Жұмалиева
"Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсібі ҒЗИ" ЖШС
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Тагирова, П.Р. Переработка виноградных выжимок и виноградных семян с использованием жидкого диоксида углерода / П.Р. Тагирова, Д.Г. Касьянов // Известия вузов. Пищ. технол. - 2010. - № 2-3. -С. 60-62.

2. Jungmin, L. Influence of extraction methodology on grape composition values / L. Jungmin, R. Chrictopher // Food Chemistry. - 2011. - V. 126, № 1. - P. 295-300.

3. Кустова,И.А. Получение экстрактов из выжимок и семян винограда с высокой антиокислительной активностью / И.А. Кустова, Н.В. Макарова, И.А. Яшина, М.Н. Новикова, Н.В. Смирнова // Пищевая промышленность. - 2014. - № 2. - С. 68-70.

4. Кустова, И.А. Технология получения экстракта с антиоксидантными свойствами из косточек винограда // Хранение и переработка сельхозсырья. - 2014. - № 10. - С. 27-30.

5. Khanal Ramesh, C. Procyanidin composition of selected fruits and fruit byproducts is affected by extraction method and variety / C. Khanal Ramesh, R. Howard Luke, L. Prior Ronald // Journal of Agricultural and Food Chemisry. - 2009. - V. 57, № 19. - P. 8839-8843.

6. Кармацких, Ю.А. Использование бентонита Зырянского месторождения в животноводстве и птицеводства: автореф. дисс. на соиск. учен. степ. доктора с.-х. наук : 06.02.02 / Кармацких Ю.А. ; ФГОУ ВПО "Курганская с.-х. ак. им. Т.С. Мальцева" - Новосибирск, 2009. - 42с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Алимкулов Ж.С., Велямов М.Т., Сарманкулов Т.М., Жұмалиева Т.М. ҚАЙТА ӨҢДЕУ ЖӘНЕ ТАҒАМ ӨНДІРІСІНІҢ ДӘСТҮРЛІ ЕМЕС ШИКІЗАТ ТҮРЛЕРІН ПАЙДАЛАНА ОТЫРЫП, ОТАНДЫҚ ҚҰРАМА ЖЕМ ӨНДІРУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(4):34-37.

For citation:


Alimkulov Zh.S., Veliamov M.T., Sarmankulov T.M., Zhumalieva T.M. PRODUCTION OF DOMESTIC FEED USING NON-TRADITIONAL TYPES OF RAW MATERIALS PROCESSING AND FOOD PRODUCTION. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(4):34-37. (In Russ.)

Қараулар: 353


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)