Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ӨСІМДІК ШИКІЗАТЫН ҚОСУ АРҚЫЛЫ СҮЗБЕ ДЕСЕРТІНІҢ САҚТАУ ҚАБІЛЕТІН ЗЕРТТЕУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Жұмыста сүзбе десертінің сақталуы туралы зерттеулер келтірілген. Өнім құрамын органолептикалық және физика-химиялық сипаттамаларын жақсарту және жарамдылық мерзімін арттыру үшін өзгертіп отырдық. Өнімді өндіру процесі сүзбе өнімді ингредиенттермен (долана, шабдалы, сәбіз шырыны) араластыруын қамтиды. Тоңазытқышта сақтау кезінде дайын өнімнің органолептикалық сипаттамаларын зерттедік.Дегенмен, тоғызыншы күні дәмі нашарлады, қышқылдық өсті. Микробиологиялық көрсеткіштердің зерттеулері келтірілген. Тоғызыншы күні сақтау нәтижесінде зеңнің пайда болғаны анықталды. Талдау нәтижелері жаңа десерттің жарамдылық мерзімі (4±2)°C температурада жеті күн екенін көрсетті.

Авторлар туралы

Г. Э. Орымбетова
M.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті
Ресей


М. К. Касымова
M.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті
Ресей


З. И. Кобжасарова
M.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті
Ресей


Б. Т. Абдижаппарова
M.Әуезов атындағы Оңтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті
Ресей


Г. Д. Шамбулова
Aлматы технологиялық университеті
Ресей


А. Е. Абдугамитова
С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Krus G.N., Khramtsov A.G., Volokitina Z.V., Kapychev, S.V. Tehnologiyamoloka i molochnyhproduktov. Moscow: Kolos, 2006. - 455 p.[in Russian].

2. Gorbatova K.K. Himiya i fizikamoloka. Spb.: GIORD, 2010. - 288 p. [in Russian].

3. Chumakova I.V., Fateeva N.V., Pivovarov A.O., Polezhaeva O.A.Obogaschennyemolochnyeproduktydlypitaniyadeteydoshkolnogo i shkolnogovozrasta. /Pererabotka moloka. 2013. - N2, P.60-62. [in Russian]

4. Reid, G., Kim, S.O., Kohler, G.A. Selecting, testing and understanding probiotic microorganisms. FEMS Immunol Med Microbiol. 2006. - V.46, 149-157.

5. Orymbetova G.E., Kalymbetova ZH.B. and et.al.RazrabotkaHASSP-planadlytvorozhnogodeserta s dobavleniyemrastitel'nykhingrediyentov (boyaryshnik, abrikos, morkov')/The Journal of Almaty Technological University, Almaty - 2018.- No. 1 (118).- P.42-46[in Russian].


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Орымбетова Г.Э., Касымова М.К., Кобжасарова З.И., Абдижаппарова Б.Т., Шамбулова Г.Д., Абдугамитова А.Е. ӨСІМДІК ШИКІЗАТЫН ҚОСУ АРҚЫЛЫ СҮЗБЕ ДЕСЕРТІНІҢ САҚТАУ ҚАБІЛЕТІН ЗЕРТТЕУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(4):24-28.

For citation:


Orymbetova G.E., Kassymova M.K., Kobzhasarova Z.I., Abdizhapparova B.T., Shambulova G.D., Abdugamitova A.E. STUDY OF STORAGE ABILITY OF Curd DESSERTWITH ADDITION OF VEGETABLE RAW MATERIALS. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(4):24-28. (In Russ.)

Қараулар: 346


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)