Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ЕШКІ СҮТІНЕ НЕГІЗДЕЛГЕН ДЕСЕРТТЕРДІ ДАМЫТУДАҒЫ ЗЕРТТЕУ ӘДІСІ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Ешкі сүтіне негізделген функционалды ингредиенттері бар жаңа ашыған сүт өнімдерінің зерттеу нәтижелері ұсынылған. Орташа статистика ешкі сүтіндегі ақуыз, май, қатты заттар сиырға қарағанда жоғары екенін растайды. Органолептикалық, физика-химиялық, микробиологиялық зерттеулер жүргізілді. Зерттеу мәліметтері жақсы органолептикалық сипаттамалары бар ашытылған сүт өнімінің тағамдық құндылығын көрсетеді. Ашыған сүт өнімдерін өндіру сүт кәсіпорындары үшін де, ұсақ фермалар үшін де ұсынылады.

Авторлар туралы

М. В. Темербаева
С. Торайғыров атындағы Павлодар мемлекеттік университеті
Ресей


М. С. Бестиева
С. Торайғыров атындағы Павлодар мемлекеттік университеті
Ресей


Т. И. Урюмцева
Инновациялық Еуразия университеті
Ресей


М. Б. Ребезов
Орал мемлекеттік аграрлық университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Темербаева М. В., Бексеитов Т. К. Разработка технологии биойогурта для функционального питания на основе козьего молока. // Вестник Омского ГАУ №1 (25). - 2017. - С. 120-126.

2. Аверьянова Е. В., Школьникова М. Н. Пектин: методы выделения и свойства. // Издательство Алтайского государственного технического университета им. И. И. Ползунова. - 2015. - 41 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Темербаева М.В., Бестиева М.С., Урюмцева Т.И., Ребезов М.Б. ЕШКІ СҮТІНЕ НЕГІЗДЕЛГЕН ДЕСЕРТТЕРДІ ДАМЫТУДАҒЫ ЗЕРТТЕУ ӘДІСІ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(4):16-19.

For citation:


Temerbayeva M.V., Bestiyeva M.S., Uryumtceva T.I., Rebezov M.B. RESEARCH METHODOLOGY IN THE DEVELOPMENT OF DESSERTS BASED ON GOAT MILK. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(4):16-19. (In Russ.)

Қараулар: 321


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)