Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

СДОБАЛЫ ПЕЧЕНЬЕНІҢ ТАҒАМДЫҚ ҚҰНДЫЛЫҒЫН ЖОҒАРЫЛАТУДЫҢ ЖОЛДАРЫ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Жүгері дәні құрамы моно және дисахаридтерге, қанықпаған май қышқылдарына, крахмалға өте бай, сондай-ақ оның құрамында В витамин тобы, Е, РР, С витаминдері және ниацин, холин бар. Сондықтан да бірінші сұрып бидай ұнынан алынатын сдобалы печенье өндірісінде тағамдық құндылығын жоғарылату мақсатында қолдану өзекті мәселені шешудің бірден бір жолы. Бұл жұмыста сдобалы печеньесі өндірісінде жүгері ұнын және жаңа май түрлері қолданылып печенье алудың технологиялық шешімдері негізделіп және осы өнімдерден дайындалған қамырдың реологиялық қасиеттерімен дайын өнімнің физикалық-химиялық сапалық көрсеткіштері анықталды. Зерттеу нәтижесін талдай келе 20% жүгері ұны және май мөлшері 82% «Столовый» маргарині қосылған сдобалы печеньенің сапасы стандарттық талаптарға сай болып, рецептураға қосылатын тиімді мөлшер болып табылды.

Авторлар туралы

Б. С. Амантай
Алматы технологиялық университеті
Ресей


М. П. Байысбаева
Алматы технологиялық университеті
Ресей


А. К. Изембаева
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Жүгерінің денсаулыққа пайдасы көп / Гульжанар Жарқынбекқызы.https://massaget.kz/layfstayl/Zdorove/39374/06.05.2019г. https://anobol.kz

2. Плаксин Ю.М., Корячкина С. Я. Производствоиприменениепищевыхдобавокизрастительногосырья. Учебное пособие. Издательский комплекс МГУПП, 2003. - 134 с.

3. Драгилев А.И., Лурье Н.С. Технология кондитерских изделий. - М: Делипринт, 2004.- 430с.

4. Дайрашева С.Т., Байысбаева М.П., Изембаева А.К., Рустемова А.Ж. Кондитер өндірісінің технологиясы. - Алматы: АТУ баспасы, 2018. - 458 б.

5. Пащенко Л.П. Санина Т.В. Практикум по технологии хлеба, кондитерских и макаронных изделий. - М.: Колос, 2007. - 215 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Амантай Б.С., Байысбаева М.П., Изембаева А.К. СДОБАЛЫ ПЕЧЕНЬЕНІҢ ТАҒАМДЫҚ ҚҰНДЫЛЫҒЫН ЖОҒАРЫЛАТУДЫҢ ЖОЛДАРЫ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(4):5-9.

For citation:


Amantay B.S., Baiysbaeva M.P., Izembaeva A.K. WAYS TO IMPROVE THE FOOD VALUE OF THE HEALTH LIVER. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(4):5-9. (In Russ.)

Қараулар: 460


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)