Preview

ӨСІРІЛГЕН ТРИТИКАЛЕ ДӘНІНІҢ НЕГІЗІНДЕ ДӘНДІ ҚОСПАЛАРДЫ ЭКСТРУДЕРЛЕУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Өсірілген тритикале негізінде дәнді қоспаларды экструдирлеу қарастырылды. Зерттелетін қоспалардың термиялық ыдырауы кезінде түзілетін ылғалдың булануына сәйкес келетін температуралық аймақтар алынған өнімдердің ылғалдылығының төмендігін және тиісінше оларды ұзақ сақтау перспективаларын ескере отырып, атап өтілді. Толтырылған экструдирленген дәнді өнімдер жақсы тәтті дәмі бар дамыған кеуекті құрылыммен алынады, түсі бойынша сарғыш реңкпен.

Авторлар туралы

Г. Е. Жумалиева
«Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібінің ғылыми -зерттеу институты» ЖШС
Ресей


У. Ч. Чоманов
«Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібінің ғылыми -зерттеу институты» ЖШС
Ресей


Г. С. Актокалова
«Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібінің ғылыми -зерттеу институты» ЖШС
Ресей


М. . Жонысова
«Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібінің ғылыми -зерттеу институты» ЖШС
Ресей


Р. К. Касимбек
«Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібінің ғылыми -зерттеу институты» ЖШС
Ресей


А. К. Тултабаева
«Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібінің ғылыми -зерттеу институты» ЖШС
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Касьянов Г.И. Технология производства сухих завтраков. Технология пищевых производств. - Ростов н/Д: Изд. МарТ., 2002. - 96 с.

2. Остриков A.Н., Абрамов О.В., Рудометкин А.С. Экструзия в пищевой технологии. - СПб.: ГИОРД, 2004.-288с.

3. Щубко А.С., Алферников О.Ю. Технология термопластической экструзии растительного и животного сырья // Экологически безопасные энергосберегающие технологии хранения и переработки сырья растительного и животного происхождения: //матер. Междунар. науч. - практ. конф. - Краснодар: КНИИХП,2001. - С. 6-7.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Жумалиева Г.Е., Чоманов У.Ч., Актокалова Г.С., Жонысова М., Касимбек Р.К., Тултабаева А.К. ӨСІРІЛГЕН ТРИТИКАЛЕ ДӘНІНІҢ НЕГІЗІНДЕ ДӘНДІ ҚОСПАЛАРДЫ ЭКСТРУДЕРЛЕУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(1):83-86.

For citation:


Zhumalyeva G.E., Chomanov U.Ch., Aktocalova G.S., Zhonyssova M.U., Kassimbek R.K., Tultabayeva A.K. GRAIN EXTRUSION OF MIXTURES ON THE BASIS OF GERMINATED TRITICALE. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(1):83-86. (In Russ.)

Қараулар: 343


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)