Preview

ТАҒАМ ӨНДІРІСТЕРІНІҢ ОБЪЕКТІЛЕРІ МЕН ҮДЕРІСТЕРІН КОМПЬЮТЕРЛІК МОДЕЛЬДЕУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Тағам өндірістеріндегі объектілер мен процестерге математикалық модельдеуді кеңінен қолдану қажеттілігі көрсетілген. Объектілер мен процестерді компьютерлік модельдеудің мысалдары және математикалық модельдердің негізгі процестері келтірілген. Лимон, Апорт, Столовка алмаларынан берілген параметрдегі композитті шырын алу мысалы келтірілген. Нәтижесінде, Microsoft Excеl бағдарламасында перспективті-нормативті модельдеу әдісін қолдану арқылы титрлеу қышқылдығы 0,3%, С дәрумені 0,02% болатындай шырындардың қосылатын пайыздары есептелді.

Авторлар туралы

Н. С. Зәуірбеков
Алматы технологиялық университеті
Ресей


А. А. Асылбеков
Алматы технологиялық университеті
Ресей


А. К. Козыбаев
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Ж. С. Набиева
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Дворецкий Д.С, Дворецкий С.И., Пешкова Е.В., Темнов М.С. Математическое моделирование процессов и аппаратов химических и пищевых производств: учебное пособие. - Тамбов: Изд-во ФГБОУ ВПО «ТГТУ», 2014. - 80 с.

2. Ядыкин Е.А. Комплексно-автоматизированные производства на базе автоматических роторных линий и их моделирование. Тула: Известия ТулГУ. Технические науки,2010. - 140 с.

3. Ядыкин Е.А. Моделирование процессов эксплуатации технологических систем роторных машин: учеб. пособие. Тула: Изд-во ТулГУ, 2004. - 77 с.

4. Дерканосова Н.М., Журавлев А.А., Сорокина И.А. Моделирование и оптимизация технологических процессов пищевых производств. Практикум: учеб. пособие. Воронеж. гос. технол. акад. - Воронеж: ВГТА, 2011. - 196 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Зәуірбеков Н.С., Асылбеков А.А., Козыбаев А.К., Набиева Ж.С. ТАҒАМ ӨНДІРІСТЕРІНІҢ ОБЪЕКТІЛЕРІ МЕН ҮДЕРІСТЕРІН КОМПЬЮТЕРЛІК МОДЕЛЬДЕУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(1):52-56.

For citation:


Zaurbekov N.S., Assylbekov A.A., Kozybayev A.K., Nabiyeva Zh.S. COMPUTER MODELLING OF OBJECTS AND PROCESSES IN FOOD MANUFACTURES. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(1):52-56. (In Russ.)

Қараулар: 276


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)