Preview

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы

Кеңейтілген іздеу

ТЕЗДЕТІЛГЕН ТӘСІЛМЕН АШЫТҚЫ ҚОСЫП ЖӘНЕ АШЫТҚЫСЫЗ НАННЫҢ ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ЖАСАУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Бұл мақалада тездетілген технологияны қолданып, нан алу мүмкіндігін зерттеудің нәтижелері келтірілген, зерттеудің алынған нəтижелері мен нан өндіруде қолданылатын технологиялық үдерістер арасындағы байланыс қарастырылған. Қамырды қайнатуға дайындаудың нақты тәсілі қамырдың пісуі мен нан сапасын жақсарту үшін негізгі және қосымша шикізатты тиімді пайдалануға мүмкіндік береді. Нан жасаудың әртүрлі технологиялық процестері пайдаланылды және әртүрлі технологиялық үрдістердің арасындағы сәйкестендірілген модельі анықталып нанның құрамына ашытқы қосылып және ашытқысыз жасалған нанның сапасы талданды. Нәтижесінде, алынған нан өнімдері жоғары органолептикалық және физика-химиялық қасиеттерге ие, олар рецепті бойынша композицияға сәйкес келеді және байытылған өнімдердің жаңа түрлеріне техникалық құжаттаманы әзірлеу үшін негіз ретінде қабылданады.

Авторлар туралы

А. И. Изтаев
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Ш. А. Турсунбаева
Алматы технологиялық университеті
Ресей


М. Г. Магомедов
Алматы технологиялық университеті
Ресей


Әдебиет тізімі

1. Магомедов Г.О., Лукина С.И., Садыгова М.К., Вавилова А.А. Влияние рецептурных компонентов на показатели качества сбивного теста и хлеба из муки цельносмолотых семян нута. //Вестник ВГУИТ. - 2005. - С.122-125.

2. Пучкова Л.И., Поландова Р.Д., Матвеева И.В. Технология хлеба-СПб.: ГИОРД, 2005.-559 с.

3. Пащенко, Л.П. Технология хлебобулочных изделий / Л.П. Пащенко, И.М. Жаркова. - М.:КолосС, 2008. - 389 с.

4. Комилова Д.А., Дубцов Г.Г. Модификация технологии производства хлеба из цельносмолотого зерна пшеницы // Хлебопечение России. -2011. - № 5. - С. 26-27.

5. Берри, Д. Перспективы применения молочных ингредиентов / Д. Берри // Кондитерское и хлебопекарное производство. - 2010. - № 9. - С. 6-7.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Изтаев А.И., Турсунбаева Ш.А., Магомедов М.Г. ТЕЗДЕТІЛГЕН ТӘСІЛМЕН АШЫТҚЫ ҚОСЫП ЖӘНЕ АШЫТҚЫСЫЗ НАННЫҢ ИННОВАЦИЯЛЫҚ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ЖАСАУ. Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2019;(1):5-10.

For citation:


Iztaev A.I., Tursunbaeva Sh.A., Magomedov M.G. INNOVATIVE BREAD TECHNOLOGIES IN AN ACCELERATED METHOD WITH AND WITHOUT THE USE OF SOUCE AND YEAST. The Journal of Almaty Technological University. 2019;(1):5-10. (In Russ.)

Қараулар: 497


ISSN 2304-568X (Print)
ISSN 2710-0839 (Online)